Angel lace shawl, Evelyn A. Clarkin suunnittelema huivimalli, on päässyt puikoilta ja pingotuksesta. Lankana oli unelmanpehmeä Tusshena, puikot 3,5. Valmiin huivin leveys n. 150 cm, korkeus n. 75 cm. Alkuperäinen kuva valkoisesta huivista ohjeessa ei ole mielestäni kovin imarteleva tälle kuviolle, kuvio vaikuttaa jotenkin paljon kulmikkaammalta kuin se oikeasti onkaan.

Huivista tuli oikein soma, ja silkkiä ja mohairia sisältävä lanka tekee siitä lievästi juhlavan oloisen. Olen ihan tyytyväinen :-)

594713.jpg

594701.jpg

----------------------------

Sukan neulominen espanjaksi + kaavion mukaan ei todellakaan ole liian haastavaa, etenkin kun kieltä olen takavuosina kieltä hieman harrastanut. Mallia piti päästä kokeilemaan, mutta kotona ei ollut sopivan ohutta sukkalankaa kuin raidallisena, eikä se tee oikeutta tälle mallille. Eli tämä aloitus menee purkuun ja Thirassia-malli pitää tehdä yksivärisenä, jos enää huvittaa aloittaa samaa uusiksi...

Neulontalistalta poimittu talteen hyödyllinen sanasto:
http://www.wiseneedle.com/glossary.asp

594715.jpg

-----------------------------

Eilen vapaapäivän ratoksi tuli nähtyä Edith Piafin elämästä kertova elokuva Pariisin varpunen (La môme).
http://www.pariisinvarpunen.fi/ , http://www.tfmdistribution.com/lamome/lamome.htm

Mahdattekohan arvata, mitä Edith teki rauhoittuakseen... niinpä, neuloipa hyvinkin.
Kun hän ei myöhemmin enää reumatismiltaan pystynyt neulomaan, poloisen oli turvauduttava morfiinin tasaannuttavaan vaikutukseen. Elokuvan alkupuolella oli paljon katsottavaa neulojalle, etenkin bordellin naisilla oli kiinnostavia neuleita... ja ensimmäisen esiintymispukunsakin Edithin kerrotaan itse neuloneen, mutta toinen hiha ei ehtinyt ajoissa valmiiksi, joten ensikonsertissaan hän peitti huivilla toisen olkansa ja puuttuvan hihan.

Lisää Edith Piafin elämästä ja musiikista:
http://www.lehall.com/galerie/piaf/
http://www.rfimusique.com/siteEn/biographie/biographie_6057.asp